Način zaštite povjerljivih podataka

Hrvatsko društvo prevoditelja znakovnog jezika za gluhe

Ova stranica koristi kolačiće radi optimizacije i kako bi Vam mogli ponuditi što bolje korisničko iskustvo. Ako nastavite koristiti stranicu, smatrat ćemo kako ste prihvatili naše kolačiće.

Politika privatnosti

1. Uvod

HRVATSKO DRUŠTVO PREVODITELJA ZNAKOVNOG JEZIKA ZA GLUHE (dalje u tekstu: HDPZJZG) Udruga je koja ima za cilj udruživati prevoditelje znakovnoga jezika (čujuće i gluhe osobe) te razvijati i unaprjeđivati svijest svojih članova o prevoditeljskoj struci, etici i odgovornostima.Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi: Aktivno doprinositi obrazovanju i usavršavanju prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika; izraditi i razvijati Etički kodeks za prevoditelje hrvatskog znakovnog jezika; štititi prava i položaj Društva, članova Društva i korisnika usluga prevodenja znakovnoga jezika; surađivati s korisnicima (osobama koje koriste usluge prevodenja na znakovni jezik), s konferencijskim prevoditeljima drugih jezika, s prevoditeljskim i srodnim udrugama u zemlji i inozemstvu, nadležnim tijelima i javnosti u promicanju standarda profesije prevodenja znakovnog jezika, etičkih standarda i uvjeta na radu te unapredivanju kvalitete prevođenja znakovnog jezika; priređivati samostalno ili s ostalim prevoditeljskim udrugama ili ustanovama seminare, tečajeve i ostale oblike usavršavanja prevoditelja; objavljivati pisane materijale radi općeg i strukovnog obavještavanja članova i javnosti o radu Društva; predlagati jedinstveni cjenik prevoditeljskih honorara za područje Republike Hrvatske, za svoje članove.

2. O zaštiti privatnosti

HDPZJZG brine o sigurnosti osobnih podatka koje u svojem poslovanju obrađuje. HDPZJZG sve osobne podatke obrađuje u skladu s primjenjivim propisima o zaštiti osobnih podataka. HDPZJZG obradu osobnih podataka uvijek temelji na jednom od propisanih pravnih temelja. Upisom Vaših osobnih podataka u za to predviđena polja na Web stranici potvrđujete da ste svoje osobne podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje te da dozvoljavate da se isti koriste u svrhu u koju su podaci dani, kao i da HDPZJZG Vaše osobne podatke može koristiti u svrhu ponude svojih usluga, obavještavanja o novitetima u Udruzi, slanja newslettera i sličnih sadržaja. Vi u svakom trenutku imate pravo zatražiti od HDPZJZGa prestanak obrade Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe. Uz navedeno, HDPZJZG će obrađivati osobne podatke poštujući sva prava osoba čiji se podaci prikupljaju (dalje u tekstu: ispitanici), a posebno: pravo ispitanika na pristup osobnim podacima koji se odnose na njega, pravo ispitanika na ispravak netočnih osobnih podataka koji se na njega odnose, pravo ispitanika na brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose kada su ispunjeni za to propisani uvjeti, pravo ispitanika na ograničenje obrade, pravo ispitanika na podnošenje prigovora na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega, pravo ispitanika da bude obaviješten o povredi osobnih podataka koji se odnose na njega te pravo ispitanika da se njegovi osobni podaci ne obrađuju u svrhu direktnog marketinga. Radi izbjegavanja mogućih nesporazuma ili dvojbi, HDPZJZG potvrđuje da svi ispitanici imaju sva i ostala prava koja su propisana Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje u tekstu: Uredba) i drugim primjenjivim propisima.

Svaki zahtjev ispitanika za ostvarenje navedenih prava mora biti u pisanom obliku. HDPZJZG može zatražiti pružanje dodatnih informacija neophodnih za utvrđivanje identiteta ispitanika. HDPZJZG će, uzimajući u obzir najnovija dostignuća, troškove provedbe te prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade, kao i rizik različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti za prava i slobode pojedinaca, poduzimati odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi osigurao odgovarajuću razinu sigurnosti s obzirom na rizik. HDPZJZG će uspostaviti procedure i odgovarajuće tehničke mjere radi zaštite osobnih podataka od trenutka prikupljanja do brisanja ili uništenja. Osobni podaci mogu se prenijeti samo onim izvršiteljima obrade koji su u potpunosti usklađeni s primjenjivim propisima o zaštiti osobnih podataka, kao i sa HDPZJZGovim procedurama i politikama. HDPZJZG će zaštiti osobne podatke, osiguravajući povjerljivost, cjelovitost i dostupnost. Povjerljivost znači da će pristup osobnim podacima imati samo osobe kojima je za to dano ovlaštenje i radi ostvarenja svrhe zbog koje su osobni podaci prikupljeni. Cjelovitost znači da osobni podaci moraju biti točni i prikladni za ostvarenje svrhe zbog koje su prikupljeni. Dostupnost znači da ovlaštene osobe mogu pristupiti osobnim podacima ako je to potrebno radi ostvarenja svrhe zbog koje su osobni podaci prikupljeni. HDPZJZG će obrađivati osobne podatke prikupljene putem ove Web stranice isključivo u svrhe određene ovom Politikom te primjenjivim propisima.

3. Kada prikupljamo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke možemo prikupljati na sljedeće načine: HDPZJZG skuplja identifikacijske podatke o Korisnicima, Pružateljima usluga i Klijentima, ali samo ako nam ih oni dobrovoljno posreduju kroz više mogućih načina (primjerice, elektroničkim putem; posjetom stranice, klikom miša na određeno polje, ispunjavanjem upitnika, registracijom profila, telefonskim putem i slično) prilikom predaje Upita od Klijenta ćemo tražiti neke osobne podatke. Također, a radi spajanja sa odgovarajućim Pružateljima usluga, od Klijenata ćemo tražiti i podatke o adresi odnosno lokaciji povezanoj s Upitom. Neke podatke spremamo odmah, dok ih upisujete u važeće polje. Svaki Pružatelj usluga kojem je Upit prosliieđen, dobivene podatke koristi isključivo u svrhu odgovora na Upit, pripreme ponude i potencijalnog sklapanja posla s Klijentom. Pružatelj usluge garantira da osobne podatke Klijenata neće proslijediti dalje drugima, osim ukoliko je to nužno za pripremu ponude. HDPZJZG spaja Klijente koji su u potrazi za određenom vrstom usluga sa Pružateljima te vrste usluga, zato bez posredovanja podataka trećim osobama, takva usluga od strane Društva ne bi bila moguća možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje unesete kada ispunjavate obrasce na našoj web stranici poput narudžbenica, upita i slično možemo Vas pitati za Vaše osobne podatke i u slučaju kada sudjelujete u našim promidžbenim akcijama ili ako nam prijavite problem vezan uz našu web stranicu - ako nas kontaktirate, možemo prikupljati i čuvati zapise o takvoj korespondenciji, uključujući eventualne osobne podatke koje navedete u tijeku korespondencije možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje ste nam dostavili u okviru anketa za koje smo Vas zamolili da ih ispunite, iako niste obvezni na njih odgovoriti možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz ispunjavanje Vaših narudžbi i ugovora o pružanju usluga - možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz Vaš posjet našim web stranicama, poput podataka o prometu, podataka o lokaciji i drugih komunikacijskih podataka radi svoje vlastite sigurnosti, za dijagnostičke svrhe, autentifikaciju te naplatu i izdavanje računa

4. Koje osobne podatke prikupljamo?

U slučaju samog posjeta stranici, dakle, ako samo pregledavate našu web stranicu tada ne prikupljamo vaše osobne podatke:

U slučaju regsitracije Profila, dakle, ako želite koristiti naše usluge tada prikupljamo sljedeće osobne podatke:

  • Ime i prezime
  • OIB
  • Adresu
  • Adresu e-pošte
  • Telefonske brojeve
  • Podatke o lokaciji
  • Podatke o plaćanju, iako ih aktivno ne prikupljamo, možemo pohranjivati bilo kakve osobne podatke koje otkrijete tijekom razgovora uživo ili porukama e-pošte.

4.1. Kolačići (Cookies)

Kolačić (cookie) je malena datoteka spremljena na Vašem računalu koja se koristi kako bi se pohranjivale Vaše preferencije i druge informacije, a koju koriste web stranice koje posjećujete.

Mi kolačiće rabimo za sljedeće svrhe:

  • najosnovnije funkcioniranje stranice (predaja upita, registracija, pregled ponuda). Spremamo prijavu tako da se ne morate svaki put prijaviti na stranicu
  • autentifikaciju imatelja Profila kada se prijavljuju ili odjavljuju iz sučelja vezanih uz naše usluge

Ako s nama sklopite ugovor o pružanju usluga ili nastavite koristiti našu web stranicu, dajete svoju privolu za uporabu kolačića. Kolačiće možete blokirati aktiviranjem postavki u svom internetskom pregledniku koji omogućuju odbijanje postavljanja svih ili nekih kolačića. Međutim, ako postavke svog internetskog preglednika podesite tako da blokiraju sve kolačiće možda Vam neće biti dopušten pristup svim ili nekim dijelovima naše web stranice. Ako postavke svog internetskog preglednika ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sustav će poslati kolačiće čim posjetite našu web stranicu.

4.1.1. Što je stalni kolačić (persistent cookie)?

Stalni kolačić je kolačić koji je spremljen na računalu te ostaje na njemu i nakon zatvaranja Internet preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke kao što su informacije za prijavu (ime i lozinka) kako se ne biste morali prijavljivati prilikom svakog posjeta web stranici.

4.1.2. Što je privremeni kolačić (session cookies)?

Privremeni kolačić briše se s računala prilikom zatvaranja Internet preglednika. Pomoću njega web stranice pohranjuju privremene podatke.

4.1.3. Što je kolačić prve strane (local cookie ili first party cookie)?

Kolačić prve strane dolazi s web-mjesta kojeg Korisnik pregledava, a može biti stalni ili privremeni. Pomoću njega spremaju se informacije koje će se ponovno upotrebljavati prilikom sljedeće posjete tom web-mjestu.

4.1.4. Što je kolačić treće strane (third party cookie)?

Kolačić treće strane potiče od drugih, partnerskih web-mjesta koji se nalaze na web-mjestu kojeg Korisnik gleda kao što su primjerice reklame. Pomoću tog kolačića prikupljaju se podaci o Korisnicima za marketinške i analitičke svrhe.

4.1.5. Kakve kolačiće koristi HDPZJZG?

Privemeni kolačići (session cookies) – kolačići koji se brišu s računala prilikom zatvaranja Internet preglednika. Stalni kolačići (persistent cookie) – kolačić koji je spremljen na računalu te ostaje na njemu i nakon zatvaranja Internet preglednika, ali ga je moguće pobrisati ručno.

4.1.6. Ima li na internet stranici HDPZJZG kolačića treće strane (third party cookies)?

Ne

4.1.7. Dodatne informacije oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima: allaboutcookies.org youronlinechoices.eu aboutads.info

4.2. Što su to tehnički podaci?

Sadrže podatke o vašoj IP adresi, operativnom sustavu i pregledniku (browseru) kojeg koristite za pristup. Tehničke podatke nećemo koristiti kako bi Vas osobno identificirali već u svrhu pravilnog prikazivanja stranice (mobilna/desktop), optimizacije upotrebljivosti stranice, analize posjeta i otklanjanja pogrešaka.

5. Gdje pohranjujemo i obrađujemo Vaše osobne podatke?

Osobne podatke koje od Vas prikupljamo pohranjujemo kod pružatelja usluga web hostinga, u njihovoj bazi podataka, u Republici Hrvatskoj. Slanjem svojih osobnih podataka, dajete privolu za obradu tih podataka izvan Europskog gospodarskog područja. Mi ćemo poduzeti sve potrebne korake kako bi Vaši osobni podatci, neovisno o tome gdje se obrađuju, bili sigurni i tretirani u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i GDPR-om.

6. Za koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

Osobne podatke koje prikupljamo o Vama koristimo na sljedeće načine:

  • za verifikaciju Vašeg identiteta za pružanje usluga koje ste ugovorili s nama za ispunjavanje naših obveza koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s nama

7. S kime djelimo osobne podatke?

Osobne podatke ne djelimo sa trećim osobama.

9. Izmjene naših Pravila privatnosti

Svoja Pravila o privatnosti redovito pregledavamo i po potrebi osvježavamo. Pružatelj usluga, Klijent te svaki Korisnik o tome će biti pravodobno obaviješten objavom novosti o izmjeni i dopuni Uvjeta

10. Kako nas možete kontaktirati

Vaša pitanja, komentari i zahtjevi vezani uz ova Pravila o privatnosti su dobrodošli i u svezi s time nas možete kontaktirati na sljedeće načine: Možete nam poslati poruku e-poštom na caslifd2018@gmail.com, Mobitel: 095 461 99 99 te Facebook

11. Kako možete kontaktirati nadzorno tijelo?

Iako ćemo dati apsolutno sve od sebe da popravimo bilo kakvu situaciju vezanu uz Vaše osobne podatke oko koje niste zadovoljni, ako smatrate da Vašim osobnim podacima ne rukujemo propisno imate pravo kontaktirati nadzorno tijelo. U ovom slučaju nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Podatke za kontaktiranje AZOP-a možete pronaći ovdje: http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas Ako HDPZJZG bude obrađivao osobne podatke u svrhu koja je različita od one za koju su osobni podaci prikupljeni, HDPZJZG će prije dodatne obrade ispitaniku pružiti informacije o drugoj svrsi, kao i sve ostale relevantne informacije propisane člankom 13. Uredbe. HDPZJZG neće čuvati osobne podatke duže nego što je to potrebno radi ostvarenja svrhe u koju su ti podaci prikupljeni. HDPZJZG će poduzeti sve razumne mjere da uništi ili izbriše osobne podatke koji nisu više potrebni. Radi ostvarivanja svojih prava vezanih za obradu osobnih podataka može obratiti HDPZJZGovom službeniku za zaštitu osobnih podataka na e-mail adresu: caslifd2018@gmail.com