Dijana Vincek – pojačanje u našem udruženju!

Hrvatsko društvo prevoditelja znakovnog jezika za gluhe

Poštovani korisnici, danas ćemo Vam u par crta predstaviti našu prevoditeljicu znakovnog jezika. Dijana Vincek rođena je 11.9.1975. godine u Zagrebu. Svoje obrazovanje je započela u redovnoj osnovnoj školi Miloje Pavlović (današnji Lovre Matačić) te nastavila u V.gimnaziji pohađajući prirodoslovno-matematički gimnazijski program. Nakon uspješno završenog srednjoškolskog obrazovanja Dijana 1995. godine odlučuje upisati Fakultet organizacije i informatike (FOI). Životni put ju je nakon toga doveo do Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba 'Dodir' gdje je počela volontirati 2001. godine. Veliko i važno iskustvo je stekla i kada je godinu dana boravila u Americi, na poznatom sveučilištu Gallaudet University gdje je bila na specijalizaciji za provedbu edukacije znakovnog jezika te usavršavanju znanja međunarodnog znakovnog. Nakon svog povratka iz Amerike koji i sama opisuje kao životnu prekretnicu nastavila je s volontiranjem u Dodiru do ožujka 2003. godine nakon čega se tamo i zaposlila kao edukator. 2005. godine je postala majka prvi put predivne djevojčice Mone, a kasnije i Noele.

Od 1.4.2019. počinje raditi u Hrvatskom društvu prevoditelja znakovnog jezika za gluhe kao prevoditeljica na projektu ' UP.02.2.2.09.0003 Širenje dostupnosti usluge tumača znakovnog jezika' koji se provodi uz potporu Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) koji je financiran u iznosu od 630.712,00 kn. Osim svakodnevnog prevođenja za 20 Gluhih korisnika uključenih u ovaj projekt, Dijana je također uključena u izradu rječnika znakovnih jezika- Spread the sign gdje puno pridonosi i pomaže svojim znanjem hrvatskog znakovnog jezika.

Svojim razumijevanjem psihologije i kulture Gluhih, iskrenom ljubavi koju nosi prema ljudima i ovoj profesiji, entuzijazmom i stručnošću kojim pristupa poslu i svemu što radi te svojim nesebičnim davanjem Dijana Vincek je primjer i inspiracija mnogima oko sebe i u 'Hrvatskom društvu prevoditelja znakovnog jezika za gluhe' smo iznimno ponosni i sretni što ju imamo kao člana našeg tima.