efsli trening - Model sociokracije u organizacijama

Hrvatsko društvo prevoditelja znakovnog jezika za gluhe

Na samom početku mjeseca, točnije 01.veljače 2020. putovala sam u glavni grad Češke Republike, Prag, gdje mi je bilo omogućeno sudjelovanje na treningu jačanja kapaciteta u organizaciji Češke komore prevoditelja znakovnog jezika i efsli-ja . S obzirom da nikada nisam i sama bila uključena u rad bilo kakve organizacije, bila sam znatiželjna i htjela sam čuti pozitivnu praksu naših kolega iz susjedne Austrije. Cilj treninga bio je da nas kolegica Hanna iz Udruge prevoditelja austrijskog znakovnog jezika ( ÖGSDV ) pouči načelima sociokracije, koja je implementirana u rad njezine organizacije protekle dvije godine.

Sociokracija je metoda organiziranja te donošenja odluka u organizacijama koja polazi od pretpostavke da su svi članovi organizacije ravnopravni, ali i različiti. Ona omogućuje učinkovitije i skladnije donošenje odluka na svim razinama u organizacijama – kako strateških i dugoročnih, tako operativnih i kratkoročnih odluka. Stoga je sociokracija, jedan od načina za stvaranje ravnoteže između autokratskog i konsenzualnog načina upravljanja.

Ideja je bila da kroz trening pokušamo razumjeti i naučiti temeljna načela sociokracije iz kojih proizlazi odgovor, na koji način organizacija može poboljšati donošenje odluka, što učiniti da svaki glas unutar organizacije bude važan te osigurati transparentan i siguran protok informacija. Kroz teoriju i praksu, Hana je imala želju motivirati nas na uključivanje u rad vlastitih organizacija bez obzira na naše predznanje, stvaranje pozitivne radne atmosfere te postavljenje zajedničkih interesa i ciljeva.

Uz različite komentare, promišljanja, diskusije i praktični dio treninga došli smo do zaključka da bismo bili uspješni u ovakvom načinu vođenja organizacije, trebamo biti usredotočeni na zadane ciljeve, moramo naučiti slušati sugovornika, biti dobri i suradljivi partneri i naučiti da svaki svoj odgovor moramo znati i argumentirati. Zatim smo kroz motivacijske radionice pokušali osvijestiti što i kako bi mi sami mogli doprinijeti radu jedne takve organizacije po načelima sociokracije. Osvijestili smo koliko su važni svi članovi i njihov osjećaj pripadnosti, povjerenje, motivacija, nove ideje te otvoren um prema svima.

Nadam se da će biti prilike u nekoj bližoj stvarnosti primijeniti ovakva nova saznanja u praksi i omogućiti nam da rastemo i razvijamo se kao ravnopravni pojedinci u društvenim organizacijama. ;)

Nadija Lovreković